середа, 13 серпня 2008 12:22

Захоплений секретний план Саакашвілі

Під час однієї з операцій російські військовослужбовці виявили і захопили секретний план дій грузинської армії в Абхазії. Таємні документи знаходилися в штабній машині.

"Особливо цікаво, що план відображає перший і подальший етапи дій грузинської армії і проливає світло на дійсні цілі офіційного Тбілісі по відношенню до Абхазії", - приводить РІА "Новости" слова офіційного представника міністерства оборони Росії.

Відзначимо, що також у вівторок стало відомо про завершення операції по витісненню грузинських підрозділів з верхньої частини Кодорської ущелини. За інформацією заступника міністра оборони Абхазії генерала Анатолія Зайцева, війська вийшли на кордон з Грузією.

У вівторок президент цієї невизнаної республіки Сергій Багапш говорив, що бойові дії в Кодорській ущелині продовжуватимуться до тих пір, поки юрисдикція Абхазії не розповсюдиться на весь регіон. Після цього планувалося надати необхідну допомогу всьому цивільному населенню, що проживає в цьому районі.

Як нагадують Дни.Ру, Абхазія почала операцію в Кодорській ущелині в суботу - незабаром після нападу Грузії на Південну Осетію. Невизнані республіки мали домовленість про взаємну допомогу у разі початку військових конфліктів. "Операція по витісненню грузинських сил почалася, ми працюємо зі всіма видами озброєння - повітряними і наземними", - говорив міністр оборони Абхазії Мераб Кишмарія.

Згідно з умовами Московської угоди про припинення вогню і роз"єднання сил від 1994 року, в Кодорській ущелині не могли знаходитися крупні грузинські загони. Проте в травні 2006 року цей пункт договору був порушений. Грузія ввела в ущелину свої війська. Після нападу на Південну Осетію грузинські загони на кордоні з Абхазією були збільшені в чотири рази. Окрім цього зоні безпеки з"явилися установки залпового вогню "Град" і інша бойова техніка. Все це змусило Абхазію почати операцію по витісненню грузинських військ з Кодорської ущелини.

Зараз ви читаєте новину «Захоплений секретний план Саакашвілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі