понеділок, 14 січня 2008 18:23

Захоплений Буш привітав Саакашвілі з перемогою

Президент США Джордж Буш, який здійснює турне по країнах Близького Сходу, подзвонив з літака своєму грузинському колезі Михайлу Саакашвілі і привітав його з перемогою.

Буш заявив, що захоплений демократичними процесами, що відбувалися в республіці після відставки Саакашвілі. Останній, нагадаємо, тимчасово залишив свій пост, щоб отримати право балотуватися на новий термін. Президент США заявив, що перемога "його друга" в першому турі була вражаючою, і побажав своєму співбесідникові успіхів.

Джордж Буш припустив, що на інавгурацію в Тбілісі, яка, імовірно, відбудеться 20 січня, приїде представник його адміністрації. Раніше готовність бути присутнім на церемонії вступу до посади виразили голови прибалтійських держав, а також президенти Польщі і Туркменії.

Саакашвілі вже отримав поздоровлення з перемогою від ряду президентів з країн ближнього зарубіжжя. Ці послання поступили до 13 січня, коли ЦВК Грузії оголосила остаточні результати виборів.

Грузинська опозиція тим часом стверджує, що результати голосування фальсифіковані. З 13 січня супротивники Саакашвілі почали акції протесту в Тбілісі, вимагаючи, щоб був проведений другий тур виборів, а глава ЦВК притягає до кримінальної відповідальності, повідомляє ІА Тренд з посиланням на Держканцелярію Грузії.

Зараз ви читаєте новину «Захоплений Буш привітав Саакашвілі з перемогою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі