пʼятниця, 07 грудня 2018 02:51

Захоплені моряки врятували Україну від масштабної агресії РФ

Захоплені моряки врятували Україну від масштабної агресії РФ
Напад на українські судна в Азовському морі. Фото: expres.online

Якби українські моряки відкрили вогонь у бік росіян під час захоплення їхніх кораблів біля Керченської протоки, це спровокувало би широкомасштабну агресію РФ проти України.

"Якби вони відкрили вогонь, навряд чи у нас сьогодні відбувалася ця передача, і було би усе по-іншому. Російська Федерація чекала, вона готувала цю провокацію", - заявив міністр оборони України Степан Полторак в ефірі телеканалу "Прямий".

"З тих перехватів, які ми бачимо, з перемовин, які велись між кораблями ФСБ Росії і Чорноморського флоту та нашими моряками, де вони ображали, де вони нахабно себе поводилился, де вони в кінці кінців застосували зброю, – тільки витримка врятувала ситуацію від широкомасштабної агресії", - зазначив міністр оборони.

Росія зосередила велику кількість зброї та військ біля кордонів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові РФ обстріляли українські кораблі в нейтральних водах - Bellingcat

"Від двох до десяти разів збільшилася кількість ракет, протикорабельних ракет, танків, літаків, підводних човнів тільки в Криму. Був приведений у боєготовність корпус, який знаходиться в Криму. На кордоні з Україною за останній час кількість танків було збільшено майже в 300 разів. За останніх декілька днів перед цією ситуацією, яка сталася, Російська Федерація наблизила впритул до нашого кордону три батальйонно-тактичні групи. Путін і Росія чекали провокації з нашого боку для того, щоб були підстави здійснити повномасштабну агресію проти України", - сказав міністр.

Загалом на кордоні з Україною зосереджені 29 батальйонно-тактичних груп Збройних сил РФ, а це практично 100 тисяч військових.

Зараз ви читаєте новину «Захоплені моряки врятували Україну від масштабної агресії РФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі