четвер, 05 квітня 2007 10:00

Захоплені британські моряки вилетіли додому

Літак авіакомпанії British Airways із 15 британськими моряками, захопленими 23 березня іранськими військовими і відпущеними на свободу напередодні, вилетів з аеропорту Тегерана і узяв курс на Великобританію, повідомляє Sky News.

Очікується, що лайнер прибуде опівдні за місцевим часом. За словами кореспондента телеканалу, який летить разом із звільненими військовослужбовцями, вони сидять в салоні бізнес-класу, "п"ють шампанське і багато сміються".

Нагадаємо, президент Ірану Махмуд Ахмадінеджад оголосив про звільнення вісім моряків Королівського флоту і семи морських піхотинців в ході прес-конференції, присвяченої ситуації з їх захопленням. Глава іранської держави, за його словами, зробив "подарунок" британцям до Великодня і до дня народження пророка Мухаммеда.

Військовослужбовці Великобританії були затримані в ирано-іракській прикордонній морській зоні, коли, на думку Тегерана, увійшли до територіальних вод ісламської республіки. Проте офіційна британська влада наполягала, що моряки знаходилися на іракській території.

Звільненню британців передували тривалі переговори, в яких взяли участь голови сусідніх з Іраном держав, - Сірії і Саудівській Аравії, а також генсек ООН Пан Гі Мун. В середу, 3 квітня, прем"єр-міністр Великобританії Тоні Блер заявив, що наступні два дні в ситуації із захопленням моряків стануть "критичними", повідомляє Lenta.ru.
Зараз ви читаєте новину «Захоплені британські моряки вилетіли додому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі