понеділок, 11 серпня 2008 14:38

Жахливі свідоцтва очевидців війни в Грузії (ФОТО)

Грузинські танки зрівняли із землею меморіальне кладовище в Цхинвалі і повністю зруйнували православний храм на його території.

Про це розповіла журналістам сайту Державного комітету з друку і інформації Південної Осетії біженка з Цхинвалі Ванда Качмазова. "Танк, на якому попереду значився напис "Грузинський спецназ", зрівняв із землею меморіальне кладовище у дворі школи 5 в Цхинвалі", - мовиться в повідомленні. За словами біженки, на кладовищі були поховані герої Осетії, що захистили місто в 1991-1992 роках. Цей меморіальний комплекс був одним зі святих місць Цхинвалі.

У свою чергу, кореспондент газети "Комсомольська правда" Олександр Коц, поранений під час відрядження до Південної Осетії, підтвердив, що грузинські військовослужбовці добивали поранених російських миротворців. Колону, з якою їхав журналіст, атакували грузинські військові. "Я особисто був свідком того, як добили двох поранених військовослужбовців", - сказав Коц в інтерв"ю Першому каналу після повернення до Москви.

За словами кореспондента, грузинський військовослужбовець, що поранив його збирався добити і його, але журналіста врятував майор російської армії.

Раніше про ще один жахливий випадок розповіла керівник паризького відділення Російського інституту демократії і співпраці, доктор історичних наук Наталія Нарочніцкая. Під час акції агресії з боку Грузії в церкві Пресвятої Богородиці сховалися діти і жінки. Церкву спалили разом з ними. За словами Нарочніцкої, коли прицільно знищують жінок і дітей, це перша ознака геноциду. Таке в Південній Осетії вже відбувалося на початку ХХ століття, нагадала вона.

Сьогодні поступили повідомлення про те, що грузинська сторона висадила Кехвський водоканал. В результаті затоплені підвали будинків в західній частині Цхинвалі, де ховалися від бомбардувань мирні жителі. Про це повідомляє ДІК "Вести".

Зараз ви читаєте новину «Жахливі свідоцтва очевидців війни в Грузії (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі