четвер, 31 липня 2008 13:34

Західній Україні загрожують гепатит "А" і дизентерія

У зоні стихійного лиха на західній Україні проводять дослідження води три пересувні медичні лабораторії санітарно-епідеміологічної служби Збройних сил України.

За словами головного державного санітарного лікаря Міноборони України Валерія Баркевича, ситуація в Івано-Франківській і Чернівецькій областях під контролем. "Однак, на нашу думку, весь пік робіт із захисту населення від інфекційних хвороб почнеться через тиждень", - наголосив він.

В.Баркевич пояснив, що спочатку треба дочекатися спаду води, потім її викачати, провести дезінфекцію й лабораторні дослідження. "Тільки після цього можна буде говорити про якість води в зоні стихійного лиха", - зауважив він. "Пересувні медичні лабораторії проведуть аналіз джерел водопостачання за біологічними і санітарно-гігієнічними показниками", - додав В.Баркевич.

За його словами, основна загроза, що існує в цих районах - це поширення гепатиту "А" і дизентерії, повідомляє Интерфакс-Украина

Зараз ви читаєте новину «Західній Україні загрожують гепатит "А" і дизентерія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі