пʼятниця, 11 січня 2008 12:51

Західний глядач вперше побачив фільм Північної Кореї

Північна Корея вперше представила західному глядачеві свій фільм. Попри те, що сюжет "Щоденника студентки" вельми передбачуваний, рясніє плаксивими сценами і зловживає ідеологічним підтекстом, стрічка дає уявлення про життя однієї з найзакритіших країн світу, пише The Washington Times. "Щоденник" оповідає про неслухняну ученицю старшої школи, яка поставила під сумнів цінності своїх батьків. Дівчина повстає проти вічно зайнятого батька, вченого, для якого робота на благо нації набагато важливіше за турботу про власну сім"ю, і працелюбну, покірну матір.

Повідомляється, що в написанні сценарію стрічки брав участь навіть президент Північної Кореї Кім Чен Ір. У зв"язку з цим неважко здогадатися, що героїня, яка втратила життєві орієнтири, повернулася на шлях істинний саме перед сльозливою кінцівкою. Утім, брак несподіваних поворотів сюжету фільм з лишком компенсує цінність самого факту його появи в західних кінотеатрах.

Контрольована державою кіноіндустрія Північної Кореї на рік виробляє вкрай незначну кількість художніх фільмів, більшість з яких є непридатними для перегляду інструментами офіційної пропаганди. Лише кілька з них були показані глядачам з інших країн.

Тому французька прем"єра "Щоденника школярки" стала справжньою подією. Вперше північнокорейський фільм демонстрували в кінотеатрі європейської країни, а не в дружніх комуністичних державах на зразок Китаю та Куби, відзначає експерт Антоїн Коппола, автор кількох книг ппо корейське кіно, повідомляє "Подробности".

Зараз ви читаєте новину «Західний глядач вперше побачив фільм Північної Кореї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі