вівторок, 11 січня 2011 14:58

Захід України через відлигу може опинитися під водою

Захід України через відлигу може опинитися під водою

Синоптики попереджають про продовження ускладнення погодних умов у західних регіонах України. У Карпатах зберігається лавинна небезпека.

Про це сьогодні, 11 січня, повідомили в управлінні прогнозування Міністерства надзвичайних ситуацій України.

11-13 січня через відлигу у високогір'ї Карпат зберігається лавинна небезпека.

11-13 січня на річці Стохід біля смт. Любешів (Волинська обл.) можливий підйом рівня води з добовою інтенсивністю 1-3 см з подальшим підтопленням заплави. При цьому ймовірно досягнення відміток підтоплення окремих будівель біля річки в Любешівському районі.

11 січня в басейнах річок Сян та Дністер (Львівська, Івано-Франківська обл.), а 11-13 січня на Західному Бузі очікується підйом рівнів води на 0,2-1 м над поточними відмітками, руйнування криги, льодохід, на річках басейну Західного Бугу - вихід води на заплаву. На річках басейну Дністра можливе формування заторів льоду з додатковим підйомом рівня води до 0,5 м та виходом води на заплаву, а на річці Стрий поблизу села Завадівка (Турківський район Львівської області) - з можливим різким підйомом рівня води до небезпечних відміток.

Крім того, у Харківській, Луганській, Сумській областях 11-12 січня через низькі температури повітря можливі аварії на системах життєзабезпечення.

Опади у вигляді невеликого дощу вірогідні на більшості території західного регіону (14-15 січня - мокрий сніг і сніг), часом помірними вони можуть бути 13 січня. 11 січня місцями ожеледь, вночі та вранці туман, на дорогах місцями ожеледиця.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Захід України через відлигу може опинитися під водою ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі