пʼятниця, 22 січня 2016 15:09

Захарченко анонсував вибори за законами ДНР

Захарченко анонсував вибори за законами ДНР
thekievtimes.ua

Керівник самопроголошеної ДНР Олександр Захарченко пообіцяв, що місцеві вибори в ДНР відбудуться цього року за законами сепаратистів.

"Якщо ми визначилися, що вибори пройдуть цього року, вони пройдуть. Хоче цього Україна чи ні, ми виконуємо мінські угоди, і згідно з цими угодами ми повинні провести ці вибори і ми їх проведемо, згідно з нашими законами на нашій землі", - заявив Захарченко 22 січня в Донецьку, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Захарченко поскаржився, що представники Києва не намагалися вести діалог з ним або з іншими ватажками ДНР про внесення поправок до Конституції України. "Нехай приймають 2 лютого все що завгодно, будь поправки, це буде внутрішня справа України, а не наше. Україна повинна не поправки вносити, а нову Конституцію, новий закон про вибори", - заявив він.

Нагадаємо, Верховна Рада у другому читанні має розглянути зміни до Конституції в частині децентралізації. 31 серпня парламент у першому читанні підтримав такі зміни. Для затвердження потрібно 300 голосів. Про особливості здійснення місцевого самоврядування на Донбасі прописано у перехідних положеннях проекту.

Зараз ви читаєте новину «Захарченко анонсував вибори за законами ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі