понеділок, 04 червня 2007 12:19

Загроза іранських ракетних ударів по Європі названа "жартом року"

"Жартом року" назвав секретар Вищої ради національної безпеки Ірану Алі Ларіджані заяви США про те, що балістичні ракети Тегерана представляють загрозу для Європи.

"Останнім часом американці багато жартують. Іранські ракети не здатні досягти Європи, і цілком імовірно, що вони (американці) це знають", - заявив політик.

"Більш того, Європа є нашим основним торговим партнером. З чого б раптом ми стали здійснювати такий крок?", - додав Ларіджані, коментуючи намір США розмістити елементи ПРО в Польщі і Чехії, щоб забезпечити європейців від передбачуваного удару з боку Ірану.

Нагадаємо, плани розміщення американською ПРО в Східній Європі викликали різке невдоволення з боку Росії. В інтерв"ю російським та іноземним ЗМІ в п"ятницю президент РФ Путін попередив, що "якщо частина стратегічного ядерного потенціалу Сполучених Штатів опиняється в Європі і нам загрожуватиме", то у Росії "повинні з"явитися нові цілі в Європі", повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «Загроза іранських ракетних ударів по Європі названа "жартом року"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі