пʼятниця, 27 листопада 2015 02:49

Загострення між Росією і Туреччиною вже торкнулося України

Загострення між Росією і Туреччиною вже торкнулося України
Фото: ru.tsn.ua

Різке погіршення стосунків між Росією та Туреччиною через збитий винищувач Су-24 позначилося на Україні.

У північних регіонах турецькі торговельні фури скупчилися на кордоні, бо їх не впускають до РФ, повідомляє "ТСН". Уряд північного сусіда лише готує офіційний список санкцій, яким планує вдарити по Туреччині. Однак окремі галузі торгівлі вже зачиняють двері для товарів із південної країни.

"Враховуючи неодноразові порушення турецькими виробниками російських норм, уряд РФ доручив Россільгоспнагляду поставити на посилений контроль поставки сільськогосподарської продукції та продовольства з Туреччини, а також організувати додаткові перевірки на кордоні", - заявив міністр сільського господарства Росії Олександр Ткачов.

На Чернігівщині вже стоять у черзі зо два десятки турецьких фур. Українські митники їх пропустили, але в'їхати до РФ вантажівки не можуть.

"Офіційних документів про відмову зі сторони Росії водії не отримували. Зі слів, російська сторона мотивує не пропуск транспортних засобів з вантажами із Туреччини відсутністю необхідних дозвільних документів у водіїв", - пояснив речник Держприкордонслужби України Олег Слободян.

Представник російської компанії, що чекає турецького вантажу, розповів, що митники РФ улаштували повний огляд і збір зразків продукції. Орган, що оцінює якість зразків, перевантажений і вже не приймає на розгляд нові надходження. Тоді як без експертної оцінки пропускати фури митники відмовляються.

Зараз ви читаєте новину «Загострення між Росією і Туреччиною вже торкнулося України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі