пʼятниця, 21 вересня 2007 14:36

Загибель губернатора Костромської області обростає загадками (ФОТО)

Співробітники підмосковної ГІБДД вважають, що губернатор Костромської області Віктор Шершунов і його водій Володимир Цвєтков, загиблі в ДТП, могли залишитися в живих: їх погубила швидкість і ігнорування ременів безпеки.

Службовий автомобіль губернатора лоб в лоб зіткнувся з автомобілем ярославського підприємця Андрія Никіфорова. Останній вижив і заявляє, що їхав з губернатором в попутному напрямку.

Життя Андрію Никіфорову врятував ремінь безпеки. Шанси на виживання були і у губернатора Шершунова і його водія, але вони не були пристебнуті ременями безпеки. А подушки безпеки, що спрацювали в Mercedes, за словами міліціонерів, ефективні тільки у поєднанні з ременями. Без них подушки не тільки не ефективні, але навіть небезпечні, вони можуть завдати людині додаткових травм.

Слідством вже встановлено, що перед виїздом з Костроми губернатор не став подавати заявку в обласне УВС на супровід його службового автомобіля патрульною машиною ДПС, а спецсигнали на губернаторському Mercedes включені не були. Отже, машина губернатора була звичайним учасником руху, що не мав переваг на дорозі.

Поки слідство схиляється до висновку, що винуватцем зіткнення став все ж таки Андрій Никіфоров. Правда, на вчорашній день у слідства не було ясності в питанні: як його Ford Focus опинився на шляху губернаторської машини.

За первинною версією, іномарки рухалися назустріч один одному. Водій Ford або заснув за кермом, або не справився з управлінням, і машина опинилася на стрічній смузі, де і відбулося зіткнення.

Але цю версію, отриману вже від іншого учасника розслідування, спростував сам Андрій Никіфоров. Він повідомив слідчих, що опитали його прямо в лікарняній палаті, що їхав до Москви, тобто в попутному з губернатором Шершуновим напрямі. Як відбулося зіткнення, Никіфоров пояснити не зміг. За його словами, дорога була порожня, а останнє, що він запам"ятав, - раптове світло фар.

Версію про те, що виїзду на смугу стрічного руху не було, побічно підтверджують і криміналісти слідчого комітету. В усякому разі, їм вчора не вдалося виявити на земляній смузі, що розділяє стрічні напрями траси "Холмогори", слідів автомобіля Ford. Найімовірніше, Андрій Никіфоров їхав попереду машини губернатора, заснув за кермом, втратив управління, його автомобіль розвернуло, і у цей момент губернаторський Mercedes, нагнавши Ford Никіфорова, зіткнувся з ним. Але і в цьому випадку винуватцем зіткнення буде визнаний Никіфоров, відзначає NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Загибель губернатора Костромської області обростає загадками (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі