понеділок, 27 серпня 2007 09:28

Забуті в шахті китайські гірники прорили тунель назовні

У Китаї двоє братів-гірників вибралися на волю, провівши майже шість діб під землею в заваленій шахті. Про це в понеділок уранці повідомляє газета China Daily. Тунель на нелегальній шахті неподалік від Пекіна обвалився пізно ввечері 18 серпня. Мен Сяньчень і Мен Сянью були відрізані від виходу.

Рятувальні роботи припинилися 20 серпня через вірогідність повторного обвалення. Пізніше стало відомо, що на місці аварії не використовувалася апаратура, яка фіксує ознаки життя під землею.

У заблокованому просторі було достатньо повітря, і брати вирішили прорити вихід. Провівши під землею 130 годин, вони вибралися назовні в п"ятницю, знепритомніли й були доправлені в лікарню шахтарями, що знаходилися неподалік.

За словами лікарів, обидва гірники сильно схудли й отримали ускладнення на печінку через відсутність їжі та води. Господар шахти, місцевий селянин, після аварії втік від правосуддя, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Забуті в шахті китайські гірники прорили тунель назовні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі