середа, 02 січня 2008 10:21

Заборона на куріння в барах нагадала німцям про Гітлера

Заборона на куріння в барах і ресторанах в більшості земель Німеччини, яка вступила в силу з нового року, викликала у багатьох німців асоціації з нацистським режимом.

Прості курці, які в Німеччині складають майже третину дорослого населення, і власники закладів з обуренням сприйняли заходи уряду, порівнявши нововведення з політикою Адольфа Гітлера відносно куріння в 1930-і роки. Враховуючи настрої в суспільстві, власникам барів і ресторанів дозволили обладнати зали для курців, а стягування штрафів почнеться лише з 1 липня 2008 року. Розмір стягнень складе від 5 до 100 євро для відвідувачів і 1000 євро для господарів закладів.

У Франції з 1 січня 2008 року також заборонено палити в барах і ресторанах. Багато французів побоюються, що обмеження зламають культурні традиції і образи країни, де в прокурених кафе засиджувалися знамениті художники і письменники. Фактично заборона вступає в силу з 2 січня, оскільки курцям зробили поступки заради Нового року. Штрафи за куріння у Франції складуть до 450 євро для приватних осіб, а для власників закладів - до 750 євро. Палити на відкритих терасах і за столиками на тротуарах дозволено.

Обмеження на куріння введені з нового року і в Португалії. Власники барів площею менше 100 квадратних метрів тепер самостійно вирішують, чи пускати до себе курців, а в громадських будівлях дозволяється палити тільки в спеціально відведених місцях, обладнаних системою вентиляції.

Першою країною Євросоюзу, де було заборонено куріння в громадських місцях, стала Ірландія - там відповідні закони вступили в силу в березні 2004 року. Незабаром за нею послідувала Норвегія, потім Італія, Іспанія та Великобританія. У Литві куріння в барах і ресторанах заборонили в 2007 році, а з нового року заборону розповсюдили на всі громадські місця, нагадує ВВС News.

Зараз ви читаєте новину «Заборона на куріння в барах нагадала німцям про Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі