вівторок, 04 березня 2008 08:32

Жаба допоможе в боротьбі з діабетом

Жаба допоможе в боротьбі з діабетом

Британські вчені з Університету Ольстера (Unіversіty of Ulster) провели дослідження й з"ясували, що секрет шкірних залоз південноамериканської дивної (парадоксальної) жаби Pseudіs paradoxa може стати новим засобом для лікування цукрового діабету другого типу.

Учені з"ясували, що секрет жаби, яка живе в Південній Америці, містить речовину псеудин-2, що сприяє виробленню інсуліну, а також має протимікробні властивості.

Вчені провели науковий експеримент, і виявилося, що псеудин-2 стимулював вироблення інсуліну підшлунковою залозою, не чинячи токсичної дії на клітини.

У світі кожні 10 секунд через діабет помирає одна людина

За словами керівника дослідження Яссера Абдель- Вахаба, отримані дані показують, що псеудин-2 може бути використаний для лікування цукрового діабету другого типу (інсулінозалежного) - захворювання, що виникає в людей, старших 40 років і пов"язаного зі зниженням чутливості клітин організму до гормону інсуліну. У майбутньому планується проведення клінічних досліджень, які повинні підтвердити ефективність нового засобу.

Необхідно зазначити, що, згідно з даними ВОЗ, у світі через цукровий діабет кожні 10 секунд помирає одна людина, а кожні 30 секунд проводиться ампутація нижніх кінцівок, повідомляє КорреспонденТ.

Зараз ви читаєте новину «Жаба допоможе в боротьбі з діабетом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі