субота, 13 грудня 2008 13:46

За вулицями міст Полтавської області спостерігають вже 100 відеокамер

У Полтавській області встановлено близько 100 камер відеоспостереження, які передають зображення на комп"ютери, що дозволяє міліціонерам успішніше боротися з хуліганськими і злочинними проявами.

Про це повідомив начальник Головного управління МВС України в Полтавській області Михайло Цимбалюк.

"Ми маємо на сьогодні близько 100 камер і плануємо встановлювати ще. На початку року ми в області не мали жодної подібної камери", - сказав Цимбалюк.

Перші камери в області було встановлено в Кременчуці, пізніше в Полтаві.

Мер Полтави Андрій Матковський раніше заявляв, що кілька сотень відеокамер європейського рівня допоможуть Полтаві стати одним із найбезпечніших міст в Україні.

За його словами, одна відеокамера коштує 50 доларів, і кількадесят тисяч доларів планується витратити на комп"ютерне забезпечення.

Зазначимо, що камери відеоспостереження - поширена практика на вулицях європейських міст, яка сприяє зниженню злочинності. Водночас критики такої системи, та і прості жителі, часто виступають проти збільшення кількості таких камер.

Особливо гарячі суперечки про це у Великій Британії, оскільки книга "1984" літературного класика Джорджа Оруелла прищепила британцям страх перед стеженням і контролем з боку влади, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «За вулицями міст Полтавської області спостерігають вже 100 відеокамер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі