пʼятниця, 03 жовтня 2008 17:30

За три місяці з Росії вивели 17 мільярдів доларів

Центробанк Росії оцінив чистий відплив іноземного капіталу з країни в третьому кварталі 2008 року в 16,7 мільярда доларів, повідомляє "Інтерфакс". Для порівняння, за аналогічний період минулого року з Росії було виведено сім мільярдів доларів.

Однією з основних причин виведення іноземного капіталу з Росії стали озброєні дії в Південній Осетії на початку серпня 2008 року. З 8 по 12 серпня відплив капіталу склав сім мільярдів доларів, причому шість з них пішли в перший же день конфлікту. Крім того, на виведення засобів з країни вплинула також і криза банківської ліквідності, яка сталася в кінці серпня, - початку вересня 2008 року.

За перші сім місяців 2008 року чистий приплив капіталу до Росії склав 30 мільярдів доларів. При цьому в першому півріччі він не перевищив 14 мільярдів доларів.

Згідно з прогнозом Центробанку Росії чистий приплив іноземного капіталу за підсумками 2008 року складе 40 мільярдів доларів. На думку Міністерства економічного розвитку, цей показник складе 30-40 мільярдів доларів. Для порівняння, за підсумками минулого чистий приплив капіталу досяг рекордних 82,3 мільярда доларів.

Зараз ви читаєте новину «За три місяці з Росії вивели 17 мільярдів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі