субота, 20 жовтня 2007 11:08

За транспортування ядерних боєголовок над США покарано 70 людей

За проліт бомбардувальника B-52 з ядерними боєголовками на борту над всією територією США покарано 70 чоловік, причетних до події.

На базах Мінот в Північній Дакоті, звідки вилетів бомбардувальник, і Берксдейл в Луїзіані, де він приземлився, виявлені серйозні порушення правил поводження з боєприпасами. Четверо офіцерів було звільнено з командних посад, тоді як інших усунули від роботи з ядерною зброєю.

Розслідування інциденту, події в ніч 30 серпня, показало, що В-52 був споряджений ракетами з ядерними боєголовками через халатність. Ракети дійсно слід було доставити до Луїзіани, але боєголовки з них повинні були зняти перед польотом. Замість того, щоб слідувати складній процедурі моніторингу стану ядерних боєголовок, персонал бази вирішив застосувати свою "неформальну" схему. При цьому екіпаж літака не підозрював, що на борту знаходиться небезпечна зброя.

29 серпня 2007 року п"ять крилатих ракет було встановлено на В-52 на базі в Північній Дакоті. На наступний ранок літак вилетів до Луїзіани, але ядерні боєголовки там виявили лише через добу. Інформація про подію з"явилася в ЗМІ через тиждень, передає в суботу агентство Associated Press.

Зараз ви читаєте новину «За транспортування ядерних боєголовок над США покарано 70 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі