пʼятниця, 25 квітня 2008 14:55

За тиждень в Нігерії підірвано 4 нафтопроводи

За останній тиждень в Нігерії бойовики підірвали в цілому чотири нафтопроводи. Останній з нападів був здійснений 25 квітня на нафтопровід англо-голландськоїRoyalDutchShell, розташований на півдні країни, представниками "Руху за звільнення дельти Нігера" (TheMovementfortheEmancipationoftheNigerDelta).

Компанія Shell поки не підтвердила повідомлення про підірваний нафтопровід. Кілька днів тому Shell заявила про те, що через теракти на одному зі своїх нафтопроводів в Нігерії вона вимушена зупинити добуток нафти, і несе втрати у розмірі 169 тисяч баррелів на день.

Безлади в країні, що призвели до перебоїв в постачаннях нафти, стали однією з причин зростання цін на неї на світових ринках. Нагадаємо, вартість барреля нафти наблизилася 23 квітня до 120 доларів.

"Рух за звільнення дельти Нігера" неодноразово здійснював теракти на нафтопроводах RoyalDutchShell і організовував викрадання співробітників нафтової компанії. У числі вимог бойовиків - перерозподіл доходів від добутку нафти на користь місцевих властей тих районів, де розташовані нафтові платформи.

По матеріалах: AFP, AssociatedPress, Reuters, Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «За тиждень в Нігерії підірвано 4 нафтопроводи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі