пʼятниця, 16 жовтня 2009 16:18

За сутенерство в Україні саджатимуть на 10 років

За сутенерство в Україні саджатимуть на 10 років

До Верховної ради внесено законопроект, що передбачає покарання у вигляді штрафів і тюремного ув"язнення за користування послугами повій.

Документ вніс депутат від "Нашої України - Народної самооборони" Кирило Куликов.

Законопроектом пропонується встановити кримінальну відповідальність у вигляді штрафу, громадських робіт, обмеження та позбавлення волі за користування послугами осіб, в тому числі малолітніх та неповнолітніх, які займаються проституцією.

Крім того, документ встановлює відповідальність за створення або утримання місць розпусти і звідництво із залученням малолітніх осіб.

Куликов запропонував карати за користування послугами повій штрафом у розмірі від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, громадськими роботами на термін від 60 до 240 годин, обмеженням волі на строк від 1 до 3 років.

Крім того, користування послугами малолітніх або неповнолітніх осіб, які займаються проституцією, повинно буде каратися обмеженням волі на термін від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий термін.

Також документом передбачено, що створення або утримання місць розпусти, а також звідництво для розпусти із залученням малолітніх осіб каратимуться позбавленням волі на термін від 5 до 10 років.

Нагадаємо, внаслідок падіння національної валюти протягом останнього року Україна почала перетворюватися на рай для секс-туристів. За оцінками експертів, цього року прибутки секс-індустрії України можуть сягнути 1,5 мільярда доларів, адже багато іноземців готові платити українкам за дешевий секс.

Раніше міністр внутрішніх справ Юрій Луценко пропонував посилити відповідальність за проституцію, зокрема підвищити штраф за неї.

За матеріалом РБК-Україна
Зараз ви читаєте новину «За сутенерство в Україні саджатимуть на 10 років ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі