неділя, 06 квітня 2008 16:31

За роки незалежності в Україні зникло більше 300 сіл

За роки незалежності в Україні зникло більше 300 сіл
За роки незалежності кількість сіл в Україні скоротилися на 305 одиниць, але офіційна статистика цей факт замовчує. Про це заявив доктор економічних наук, професор, академік Української академії аграрних наук Віктор Юрчишин в інтерв"ю "Дзеркалу тижня".

Посилаючись на дані Рахункової палати України, Юрчишин повідомив, що державної підтримки соціально-економічного розвитку села як не було, так нема і до цих пір, а кількість сільських населених пунктів за роки незалежності скоротилися на 305 одиниць.

"Відомості про зняття з реєстру зниклих сіл можна отримати лише з окремих обласних повідомлень. Держкомстат із цього приводу мовчить. Незалежно від того, робить це він з власних міркувань чи йому забороняють, мовчання з приводу національної катастрофи є злочином", - вважає академік.

Юрчишин переконаний, що сучасні темпи "омертвлення" сіл зумовлені нічим іншим, як безкарною безтурботністю держави. Він звернув увагу на те, що витрати, передбачені законом "Про Державний бюджет України на 2007 рік" на інвестиційні проекти для розвитку соціальної сфери села, скоротилися в порівнянні з попереднім роком на 67,6 мільйона гривень.

"Якщо вищі владні структури не схаменуться, вже найближчим часом нас чекає національна біда, набагато страшніша за ту, що ми маємо зараз. Україна перетвориться на країну сільських кладовищ. Ми повинні усвідомити: остаточно втративши село і селянство в їх історично сформованій суті, країна перестане бути Україною", - застеріг Віктор Юрчишин, повідомляє Newsru.UA, Дзеркало Тижня.

Зараз ви читаєте новину «За роки незалежності в Україні зникло більше 300 сіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі