середа, 26 вересня 2007 12:58

За рівнем корумпованості Росія перевершила Україну

За рівнем корумпованості Росія перевершила Україну
Міжнародна організація Transparency International опублікувала свій щорічний рейтинг "Індекс сприйняття корупції" (Corruption Perceptions Index), до якого увійшли 180 країн світу. Україна посіла 118 місце (2,7 бала). Росія в рейтингу  розділила 143 місце з Індонезією, Гамбією і Того. Вона обігнала Анголу, Гвінею-Бісау та Нігерію, поступившись Сирії.

Перші три рядки рейтингу зайняли Данія, Фінляндія і Нова Зеландія, а три останні – Ірак, М"янма і Сомалі.

Рейтинг складається за даними опитування бізнесменів і незалежних експертів. Оцінка корумпованості тієї чи іншої країни виставляється за шкалою від 0 до 10, де нуль є показником абсолютної корумпованості, а 10 – її відсутності.

Росія набрала 2,3 балу. Вище за всіх серед республік колишнього СРСР вдалося піднятись у рейтингу Естонії, що посіла 28 місце з 6,5 балами. Гірше, ніж у Росії, справи йдуть у Казахстані, Білорусії, Таджикистані, Азербайджані та Киргизстані – всі вони набрали по 2,1 балу.

Минулого року РФ займала 121 місце в рейтингу. Тоді вона розділила його з Руандою, Беніном, Гамбією, Гайаною, Гондурасом, Непалом, Філіппінами та Свазілендом, повідомляє Lenta.ru.


Зараз ви читаєте новину «За рівнем корумпованості Росія перевершила Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі