середа, 05 березня 2008 10:38

За рік жіночий організм вбирає 2,5 кілограма косметики

За рік жіночий організм вбирає 2,5 кілограма косметики

Дослідження Массачусетського університету в США показали, що багато жінок користуються в день більш ніж 20-у різними косметичними засобами, прагнучи виглядати найкраще. При цьому дев"ять з десяти користуються простроченою косметикою.

В результаті організм жінки, яка щодня користується косметикою - кремами, масками, скрабами, тональним кремом, пудрою, рум"янами і так далі, протягом року вбирає до 2,5 кілограмів різних хімічних речовин.

Деякі штучні компоненти, які поглинає тіло, викликають побічні ефекти: від роздратування шкіри до раннього старіння і онкологічних захворювань.

Річард Бенс, біохімік, протягом трьох років вивчав косметику і парфумерію, говорить: "Ми не уявляємо які наслідки можуть мати ці речовини, коли змішуються один з одним. А наслідки можуть виявитися серйознішими, ніж у всіх компонентів окремо", - пояснює він. При цьому вбирання хімічних речовин через шкіру набагато небезпечніше, ніж вживання їх всередину.

"Якщо губна помада потрапляє вам в рот, її розщеплюють ферменти, які містяться в слині і в шлунку. Набагато небезпечніше різноманітні креми від зморшок, які наносяться товстим шаром, використовуються часто, причому жінки користуються різними кремами від зморшок кілька разів в добу. Нанесені на шкіру, хімічні речовини проникають прямо в кров, без всякого захисту", - говорить Бенс, повідомляє 24.UA.

Зараз ви читаєте новину «За рік жіночий організм вбирає 2,5 кілограма косметики». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі