Ексклюзиви
понеділок, 06 грудня 2010 08:51

За рік в Україні під час пожеж загинуло понад дві тисячі осіб

За рік в Україні під час пожеж загинуло понад дві тисячі осіб

У цьому році в Україні під час пожеж загинуло більше 2 тисяч осіб, 65 із яких - діти.

Такі дані оприлюднив на прес-конференції заступник директора Державного Департаменту пожежної безпеки МНС України Михайло Байтала.

"За добу в Україні, в середньому, виникає 177 пожеж, гине 7 осіб, 4 отримують опіки. Щодня пошкоджується 62 будівлі, 8 одиниць техніки, 5 голів худоби, і матеріальні збитки становлять більше 6 млн. грн.", - Повідомив він.

У цілому, внаслідок понад 50 тис. пожеж, а саме стільки щороку трапляється в Україні, держава і громадяни мають прямих збитків на 600 млн. грн. "Опосередковані ж збитки становлять 1 млрд. 310 млн. грн.", - уточнив Байтала.

Особливо зростає кількість пожеж у зимовий період, коли стається 45% усіх пожеж і трапляється 70% смертей відносно до цілого року.

За словами Байтали, основними причинами виникнення пожеж в цей період є необережне поводження з вогнем, порушення правил встановлення електрообладнання та пічного опалення. "Люди забувають, що не можна нічого зберігати на відстані менше метра від димоходу і ближче, ніж півметра, від електрообігрівача", - додав він.

Окремо заступник директора Державного Департаменту пожежної безпеки МНС України закликав громадян бути особливо уважними в різдвяний період.

"Ялинка повинна бути розташована якомога далі від основних виходів - біля вікна, в куточку. Електрогірлянди, якщо застосовуються, то тільки фабричні. У будь-якому разі не можна використовувати іграшки, зроблені з вати або іншого легкозаймистого матеріалу. Ялинка також повинна бути міцно закріплена", - зазначив він.

Що стосується використання феєрверків, Байтала звернув увагу на кілька основних вимог.

"Перш за все, феєрверки мають бути ліцензованими. До них має бути сертифікат, інструкція із застосування, інформація про місце виготовлення, вказівки з пожежної безпеки, довідка про вид цього феєрверку і т.д. Не можна купувати піротехніку з рук, підпільно, адже це вкрай небезпечно ", - підсумував він.

Нагадаємо, 18 листопада повідомлялося, що Головне управління Міністерства з надзвичайних ситуацій і захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи в Києві закликає комунальні служби столиці своєчасно вивозити сміття для уникнення пожеж.

УНІАН

Зараз ви читаєте новину «За рік в Україні під час пожеж загинуло понад дві тисячі осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути