четвер, 04 березня 2010 09:24

За рік в пологових Запоріжжя відмовились від 58 дітей

За рік в пологових Запоріжжя відмовились від 58 дітей
У Запоріжжі налічується 967детей, позбавлених батьківської опіки. Ще понад 300 - діти-сироти.

Про це повідомляє прес-служба мерії Запоріжжя з посиланням на в.о. начальника служби у справах дітей міської ради Інну Побелену.

За її даними, тільки в 2009 році в пологових будинках Запоріжжя було 58 малюків, від яких відмовилися матері. 30 з них влаштували в Запорізький обласний будинок дитини, 19 отримали статус дитини, позбавленої батьківської опіки. Дев"ять дітей усиновили запорізькі сім"ї.

"Законодавчо затвердженими формами сімейного влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки є, - усиновлення, опіка, приймальна сім"я, дитячий будинок сімейного типу. Але найбільш пріоритетною є форма усиновлення. Тільки вона дає дитині повноцінну сім"ю, батьківську любов і надійний затишок", - сказала Інна Побеленая.

У 2009 році сімейними формами виховання було охоплено 230 дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки. З них усиновлено - 72 дитини: 43 українськими громадянами, 29 іноземцями, передає Інтерфакс-Україна.

Зараз ви читаєте новину «За рік в пологових Запоріжжя відмовились від 58 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі