понеділок, 15 листопада 2010 17:06

За пропаганду расизму в соцмережі "Вконтакте" росіянин отримав рік "умовного"

За пропаганду расизму в соцмережі "Вконтакте" росіянин отримав рік "умовного"

У Росії житель міста Самара створив в соціальній мережі "Вконтакте" групу "Я росіянин і мені набридли чорні в Росії !!!!!", за що був засуджений до року позбавлення волі умовно.

Як повідомляє Прокуратура Самарської області, 21-річний Артем Гніломедов в листопаді 2009 року створив відкриту групу, вказавши в якості опису до неї: "Я хочу жити в Росії без чорних ублюдків!!!!! Росія для росіян Самара для волжан".

Суд постановив, що Гніломедов використовував спеціальні мовні засоби для цілеспрямованої передачі образливих характеристик, негативних оцінок представників європеоїдних рас, спрямовані на приниження гідності групи осіб з використанням засобів масової інформації.

Таким чином соціальна мережа була прирівняна до ЗМІ, а дії Гніломедова кваліфіковані за статтею 282 КК РФ (збудження ненависті або ворожнечі, а також приниження людської гідності). На засіданні суду Гніломедов повністю визнав свою провину, пояснивши свої дії особистою неприязню до вихідців з регіонів Північного Кавказу і Середньої Азії.

Як уточнює джерело, крім року в'язниці умовно молодому чоловікові призначений випробувальний термін тривалістю один рік. Вирок набув чинності 13 листопада 2010 року.

"Вконтакте" є найбільшою соціальною мережею в СНД, в ній зареєстровано близько 70 мільйонів користувачів.

Нагадаємо, американська асоціація звукозапису (RIAA) опублікувала список з 25 найбільших піратів у світі, в який потрапила соціальна мережа "Вконтакте".

Зараз ви читаєте новину «За пропаганду расизму в соцмережі "Вконтакте" росіянин отримав рік "умовного"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі