четвер, 10 квітня 2008 15:09

За пластикові пакети в Китаї штрафуватимуть на півтори тисячі доларів

У Китаї з 1 червня за використання для упаковки товарів безкоштовних пластикових пакетів уряд штрафуватиме торгові підприємства і дрібних приватних продавців на 10 тисяч юанів (1,428 тисяч доларів).

Річ у тому, що в Китаї щодня використовуються до 3 мільярдів пластикових пакетів.

А після разового використання непотрібні пакети викидаються на вулиці, що у свою чергу призвело до справжнього екологічного лиха.

Таким чином китайський уряд був вимушений піти на жорсткі адміністративні заходи, щоб скоротити використання пластикових пакетів.

Уряд КНР в ході національної кампанії із захисту навколишнього середовища в лютому закрив завод "Хуачан" (найбільший в країні виробник пластикових пакетів), попри те що щорічний прибуток заводу складав 2,2 мільярда юанів (305 мільйонів доларів).

З 1 червня 2008 року в країні вводиться повна заборона на виробництво, продаж і використання пластикових пакетів, товщина яких перевищує норму в 0,025 міліметра.

Слід зазначити, що в первинному проекті закону про заборону пластикових пакетів передбачалося ввести штраф в 30 тисяч китайських юанів, але уряд вирішив скоротити цю суму до 10 тисяч юанів.

Зазначимо, що австралійський уряд ще в січні вирішив ввести заборону на використання поліетиленових пакетів з метою зменшення забруднення навколишнього середовища.

Повідомляється, що у разі затвердження проекту, заборона набуде чинності до кінця 2008 року, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «За пластикові пакети в Китаї штрафуватимуть на півтори тисячі доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі