пʼятниця, 15 червня 2007 16:00

За північним полярним колом з"являться страуси

Ферма, на якій розводитимуть страусів, з"явиться в Мурманськый області. Для цієї мети переобладнаний колишній свинарський комплекс в селищі Молочне. У населеному пункті наголошується високий рівень безробіття, і передбачається, що завдяки страусам тут з"явиться близько 40 нових робочих місць.

Партія тварин і технологія з їх розведення буде придбана в Литві. 12 африканських страусів доставлять в Мурманську область вже в липні. Фермери збираються з часом збільшити поголів"я до 150 страусів і отримувати в рік близько чотирьох тонн м"яса, яке планується поставляти в магазини і ресторани Мурманська, а надалі - і в інші регіони.

Африканські птахи зможуть жити і розмножуватися в умовах Крайньої Півночі. "Страуси міститимуться в спеціально обладнаних вольєрах, де за допомогою кондиціонерів підтримуватиметься комфортна для них температура, а, по-друге, ці птахи є невибагливими і, як показує практика, нормально переносять холод", - пояснив голова комітету з ветеринарії, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «За північним полярним колом з"являться страуси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі