понеділок, 18 червня 2007 11:52

За підвищення ціни на хліб покарали 10 підприємств

Антимонопольний комітет України (АМК) впродовж останнього часу притягнув до відповідальності за порушення антимонопольного законодавства 10 хлібних підприємств, повідомили у прес-службі АМК.

Зокрема, за антиконкурентні узгоджені дії АМК притягнув до відповідальності 4 порушників в Дніпропетровській та Черкаській областях. За зловживання монопольним становищем - по одному підприємству на Полтавщині, Сумщині, Тернопільщині та трьох - на Черкащині.

Це посприяло запобіганню підвищення вартості хліба та хлібобулочних виробів і встановленню економічно обґрунтованих цін на цю продукцію в зазначених регіонах, зазначили у прес-службі.

Як уточнили в АМК, внаслідок проведеного Комітетом розслідування за ознаками антиконкурентних узгоджених дій у Дніпропетровській області, ВАТ "Дніпропетровський хлібокомбінат N 2", ВАТ "Хліб" і ВАТ "Дніпропетровський хлібозавод N 9", які одночасно підвищили вартість своєї продукції на 0,2 грн., повернули ціни на хліб і хлібобулочні вироби до попереднього рівня. Також на вимогу органів Комітету повернули ціни на свою продукцію до попереднього рівня і полтавські ВАТ "Кременчуцький хлібокомбінат" та ВАТ "Червонозаводський завод".

Наразі Комітет порушив справу за ознаками зловживання монопольним становищем чернігівськими ВАТ "Ніжинський хліб", ВАТ "Прилуцький хлібокомбінат" і ВАТ "Чернігівський хлібокомбінат".

Зараз ви читаєте новину «За підвищення ціни на хліб покарали 10 підприємств». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі