субота, 09 лютого 2008 09:55

За підсумками "супервівторка" Обама випередив Клінтон на два голоси

За підсумками "супервівторка" Обама випередив Клінтон на два голоси
Згідно підрахункам агентства AssociatedPress, до вечора п"ятниці розрив по кількості делегатів, набраних основними кандидатами в президенти США від Демократичної партії після так званого "супервівторка", складає всього два голоси.

Барак Обама може розраховувати на підтримку 796 делегатів партійного з"їзду, тоді як за Хіларі Клінтон голосуватимуть 794 делегати. Залишається визначити позицію ще 91 делегата, в основному з штатів Колорадо і Каліфорнію. Результати звідти поступлять не раніше наступного тижня, указує агентство.

Проте за загальним числом делегатів, які проголосують на партійному з"їзді за єдиного кандидата від партії, поки виграє Клінтон. У неї 1055 голосів, а у Обами - 998. Всього для перемоги на внутріпартійних виборах кандидатові необхідно набрати 2025 голосів з 4049.

Що стосується делегатів на з"їзд Республіканської партії, додає агентство, то там по кількості голосів з очевидною перевагою лідирує Джон Маккейн, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «За підсумками "супервівторка" Обама випередив Клінтон на два голоси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі