вівторок, 05 лютого 2008 08:41

За останню добу в афганській провінції Газні від холоду загинули 20 дітей

 За минулу добу тільки в одній афганській провінції Газні, яка, як і весь Афганістан, охоплена незвичними для цієї країни холодами, замерзли на смерть 37 осіб, 20 з яких діти, повідомив журналістам у вівторок губернатор провінції Файзанулла Файзан.

Новий холодний атмосферний фронт приніс до Афганістану посилення морозу і сильні снігопади. Сніжні замети блокують дороги, що пов"язують труднодоступні райони з провінційними центрами, що призводить до масової загибелі людей від холоду і голоду.

Намагаючись врятувати голодуючі сім"ї, матері продають своїх малолітніх дітей, щоб на виручені гроші купити хліба і вугілля.

"Епідемія" торгівлі дітьми охопила всю північ країни, включаючи провінції Баглан, Кундуз і Тахар. За останній місяць тільки в Баглані відмічено шість випадків продажу дітей.

Біженці з південних провінцій Афганістану, що живуть в наметах у Кабулі,  дичавіють на очах. Вони кидаються на людей, які намагаються надати їм посильну допомогу продовольством і теплими речами, штурмуючи машини іноземців і завдаючи їм значного матеріального збитку. Доведені до відчаю 600 жителів Гельменда, що замерзають в наметах у Кабулі, вимагають від влади надати їм хоч якесь стерпне житло у місті або його околицях. Проте їх вимоги поки залишаються без відповіді, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «За останню добу в афганській провінції Газні від холоду загинули 20 дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі