четвер, 06 грудня 2007 20:29

За номерами для машини автомобілісти записуються в чергу

Автор: фото: Віталій ЛИТВИН
  Чернігівець Анатолій Герасько, 42 роки, знімає захисну плівку з нового номерного знаку, який щойно отримав. Він їздить на ”дев’ятці”. Каже, що поталанило — номерів чекав лише два дні
Чернігівець Анатолій Герасько, 42 роки, знімає захисну плівку з нового номерного знаку, який щойно отримав. Він їздить на ”дев’ятці”. Каже, що поталанило — номерів чекав лише два дні

Зранку 5 грудня перед Чернігівським реєстраційно-екзаменаційним відділом ДАІ стоять 40 авто. Половина без номерів або з червоними, тимчасовими. Шикуватися в чергу почали о 8.00. Водії складали списки. О 9.45 почалася перекличка.

О 10.00 відкриваються ажурні ґрати зали з віконцями для подачі документів. Люди швидко заповнюють приміщення і стають у черги за списками.

— Номери почнуть видавати лише близько дванадцятої, — пояснює чоловік років 50, який вийшов покурити. Представляється В"ячеславом. Працює в "Укртелекомі". Організація отримує нові машини, він займається їх реєстрацією.

— У листопаді три дні переоформляв машину. Потім два тижні чекав номерів. Коли вони з"явилися, вимагали копію наказу по підприємству про моє покарання за те, що прострочив реєстрацію. Написав на себе наказ про позбавлення премії за листопад. А вчора номери з"явилися. У вівторок в обід тут було стільки машин, що не проїхати. Сьогодні значно менше.

26-річний Юрій Крошка придбав ВАЗ-21111.

— Із 15 по 27 листопада номерів не було взагалі. Мені дали телефон у МРЕВ, щоб дзвонив час од часу і питав, чи не з"явилися. 30 листопада я нарешті їх отримав, — розповідає Юрій. — Люди в черзі розповідали, що платили штрафи за прострочення тимчасових техталонів, довідок-рахунків та інших документів.

У Чернігові дефіцит номерів виник у жовтні.

— Раніше номери нам постачав київський завод "Знак". Тепер вони надходять з харківського заводу "Світлофор". Були затримки. 7 грудня обіцяють підвезти тисячу номерів, сподіваюся, ажіотаж ми зіб"ємо, — каже начальник відділу автотехнічної інспекції ДАІ області Володимир Ігнатенко, 42 роки.

На дверях МРЕВ оголошення: через відсутність номерів машини не реєструватимуть. Вказано номер телефону, за яким можна цікавитися про перебіг справи. Наприкінці — вибачення.

Зараз ви читаєте новину «За номерами для машини автомобілісти записуються в чергу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі