пʼятниця, 07 листопада 2008 15:12

За місяць на Майдані почнуть монтувати новорічну ялинку

Київська міськдержадміністрація почала готуватися до організації і проведення новорічних свят. Про це повідомляє Державне управління культури і мистецтв КМДА.

"Сформовано програму загальноміських новорічно-різдвяних заходів", - йдеться у повідомленні управління.

Монтаж новорічної ялинки на площі Незалежності почнеться 7 грудня, а завершиться її оформлення 17 грудня. Для наповнення 20-тонного металевого каркаса ялинки планується використати близько 450 маленьких ялинок за рахунок планового санітарного вирубування дерев.

До того ж в Управлінні нагадали, що в 2007 році екологічні організації просили міськадміністрацію встановлювати на Майдані штучну ялинку замість живої, однак вартість її купівлі і установки складе близько 3 млн. грн., а коштів на ці цілі в бюджеті міста не передбачено. Тому новорічна ялинка на Майдані буде традиційно з живої хвої, а не штучної. При її оформленні будуть використовуватися нові іграшки: різнокольорові кулі, гірлянди і сніжинки.

Також управління розробляє новий світодіодовий дизайн ялинки і комп"ютерну програму для динамічного її освітлення.

Крім того, управління готує свято урочистого засвічування ялинки, яке заплановано на 20 грудня. У концерті візьмуть участь фольклорні дитячі колективи і співаки української естради. Вперше участь у святі засвічування братиме Дід Мороз - Санта Клаус із Лапландії. Він проїде кортежем по Хрещатику, вийде на святкову сцену і привітає містян з Новим роком.

Концертну програму в ніч з 31 грудня на 1 січня готує Головне управління внутрішньої політики КМДА.

Нагадаємо, в минулому році вогні головної ялинки України офіційно запалилися 22 грудня. У зв"язку з цим на головній площі Києва пройшло свято під назвою "Ялинка новорічна, засвітися вогнями", повідомляє Сегодня

Зараз ви читаєте новину «За місяць на Майдані почнуть монтувати новорічну ялинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі