середа, 09 лютого 2011 13:33

За кількістю охочих емігрувати в США українці зайняли третє місце

За кількістю охочих емігрувати в США українці зайняли третє місце

Українці увійшли до трійки найбільш активних учасників лотереї green card, в якій можна виграти право на проживання в США. 760 тисяч українців сподіваються отримати "зелену карту".

У 2010 році на участь у лотереї подали заявки 15 млн. осіб. На першому місці серед охочих виявився Бангладеш - 7,67 млн осіб. На другому - Нігерія з 1,47 млн заявок, на третьому - Україна: емігрувати до США захотіли 760 тис. осіб.

На четвертому місці розташовується Ефіопія, з 580 тис. заявок, і на п'ятому - Єгипет, з 340 тис. бажаючих отримати посвідку на проживання в США.

У відсотковому відношенні від загальної кількості населення Україна обійшла Нігерію і посіла друге місце - переїхати в Штати захотіли 1,65% з 45,96 млн. На першому місці - все той же Бангладеш: 4,73%.

Нагадаємо, у 2010 році в історії проведення лотереї green card було встановлено рекорд - 15 млн людей у всьому світі подали свої заявки. Останній день подачі заявок закінчився 3 листопада, прийом заявок йшов зі швидкістю 62 тис. на годину.

З 15 мільйонів охочих емігрувати до США жереб відбере 50 тис. осіб, які отримають "зелену карту".

Нагадаємо, згідно з опитуванням, майже кожен п'ятий українець мріє тимчасово попрацювати за кордоном, а 15% хотіли б покинути свою батьківщину назавжди.

За даними Світового Банку, Україна знаходиться на 5 місці в світі з міграції та на 11 з імміграції. Так, за кордоном знаходиться понад 6,6 мільйонів українців, які виїхали у різні роки.

Газета по-киевски

Зараз ви читаєте новину «За кількістю охочих емігрувати в США українці зайняли третє місце». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі