четвер, 22 листопада 2007 19:18

За двох вовків дадуть 300 гривень і двох поросят

Автор: фото: Раїса МИХАЙЛЕНКО
  Дмитро Вечера в місті Мена Чернігівської області показує застрелених вовків. У молоді роки чоловік працював у Сибіру, часто полював у тайзі. Коли повернувся до Мени, очолював районну організацію Товариства мисливців і рибалок
Дмитро Вечера в місті Мена Чернігівської області показує застрелених вовків. У молоді роки чоловік працював у Сибіру, часто полював у тайзі. Коли повернувся до Мени, очолював районну організацію Товариства мисливців і рибалок

"Минулої суботи поїхали разом із Миколою Удовенком та Віктором Лук"яненком в урочище "Ракитне", що між селами Феськівка і Дягова, — каже Дмитро Вечера з міста Мена Чернігівської області. — Чому туди? Це було щось на зразок мисливського чуття. Та й знав я, що вовки полюбляють те місце. І в одному, і в іншому селі є худоба. Це приваблює звірів".

Мисливці побачили на полі зграю з шістьох вовків. Повитягували рушниці, почали стріляти. Один звір упав одразу. Другого, найбільшого, звалили з третього пострілу. Ще один, поранений, побіг у бік заповідника "Чамарове". За ним решта троє.

— Вовки харчуються падаллю, хворими дрібними лісовими звірами. Навідуються у села, розносять інфекцію, — розповідає Дмитро Вечера. — Словом, жаліти їх не треба. На моєму рахунку більше десятка впольованих вовків.

За кожного вовка мисливцям пообіцяли 50 грн премії від районної організації Товариства мисливців і рибалок. Ще 100 грн — від "Менарайагролісництва". Сільгоспкооператив "Феськівський", на землях якого вбили вовків, подарує чоловікам двох поросят.

— Вовків цього року розвелося дуже багато, — розповідає головний мисливствознавець Семенівського району Олег Дудко, 29 років. — Торік майже не було снігу, тому в Семенівському районі вполювали лише трьох. Позаторік — 18.

Держлісгоспи і приватні мисливські господарства платять винагороди з власних коштів. У приватників вони значно більші.

— Даємо 500 гривень. Шкуру нам здавати не треба. Лише привезіть і покажіть убитого вовка, — пояснює директор мисливського господарства "Міжрічинське" в Козелецькому районі Юрій Дегтяр, 54 роки. — Ми собі для звіту беремо лише череп. Усе інше залишаємо мисливцю.

Зараз ви читаєте новину «За двох вовків дадуть 300 гривень і двох поросят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі