понеділок, 13 жовтня 2008 14:50

За два тижні українці забрали з банків більше 6 мільярдів

Національний банк України з 13 жовтня заборонив дострокове розірвання договорів за вкладами банківських депозитів.

Як повідомив перший заступник голови правління НБУ Анатолій Шаповалов, це передбачено постановою правління Нацбанку (N319 від 11 жовтня ц.р.).

"Треба підкреслити, що постанова обмежує дострокове зняття депозитів, як для юридичних, так і для фізичних осіб. Якщо термін депозиту закінчився, то тоді немає питань", - сказав А.Шаповалов. - Паніку, практично на 90%, створює тільки психологічний чинник. Аби заспокоїти людей і щоб банки нормально працювали, було прийняте таке рішення".

За його словами, відтік депозитів з 1 жовтня 2008 року (до ухвалення постанови) з банківської системи склав 6,2 млрд. грн. або 2,7% від суми термінових банківських внесків.

Документом НБУ також запровадив п`ятипроцентну маржу між курсом купівлі-продажу валюти на наявному ринку.

Постановою N 319 також передбачено, що з 13 жовтня 2008 року банки зобов"язані обмежити здійснення активних операцій в обсягах, досягнутих кожним з них на цю дату.

При цьому сказав А.Шаповалов, для набуття чинності постанови, її реєстрація в Мінюсті не потрібна, і постанова набуває чинності з сьогоднішнього числа, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «За два тижні українці забрали з банків більше 6 мільярдів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі