неділя, 03 червня 2007 11:47

За допомогою ксероксу можна наносити приховані написи

Компанія Xerox розробила технологію нанесення на різні документи, чеки, квитки і так далі - прихованих знаків, написів або малюнків, що виявляються тільки в ультрафіолетовому світлі. Найдивовижніше - ці знаки зможуть наносити на папір звичайні кольорові ксерографічні принтери, стандартним "сухим" чорнилом (тонером), наявним зараз в їх картриджах.

Прихована флуоресцентне маркування повинне скласти ще одну міру захисту документів.

"Що вражає людей в новій технології - це те, що ми можемо створити флуоресцентний лист на цифровому принтері, не використовуючи флуоресцентне чорнило, - заявив учений з компанії, Райнер Ешбах, один з авторів цього винаходу. - Це означає, що цифровий принтер з чотирма квітами може надрукувати документ, як завжди, і одночасно індивідуалізувати його з флуоресцентним ідентифікатором".

Ешбах і його колеги скористалися тим фактом, що більшість виготувальників офісного паперу вже вводять в її склад флуоресцентні добавки, для додання їй більшого блиску і білизни. Дослідникам залишалося знайти комбінацію чорнил, яка дозволяє паперу проявити свої флуоресцентні властивості, там, де це буде потрібно. Потім компанія розробила спеціальний шрифт, який, працюючи за рахунок ефекту контрасту, дозволяє звичайним чорнилом друкувати невидимий флуоресцентний текст.

Також нова можливість прихованого друку буде тепер вбудована в професійні принтери і цифрові друкарські машини компанії, повідомляє Мембрана.ру.

Зараз ви читаєте новину «За допомогою ксероксу можна наносити приховані написи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі