пʼятниця, 27 лютого 2009 09:38

За доноси на сусідів Черновецький платитиме 200 грн

За доноси на сусідів Черновецький платитиме 200 грн

Мер Києва Леонід Черновецький ввів новий вид послуг - платні консультації з питань житлово-комунального господарства.

На цьому він може заробити щонайменше 20 мільйонів гривень.

З середини лютого поточного року консультації можна одержати з питань житлово-комунального господарства, медицини, ветеринарних і медичних послуг. Якщо зателефонувати за номером 8 900 102 5000, можна отримати корисну пораду або поскаржитися на комунальні служби.

Вартість однієї хвилини розмови - 4,5 гривні.

Відповідні оголошення вже розклеєні по місту.

Минулого року в сall-центр додзвонилося 900 тисяч чоловік

За даними адміністрації, минулого року в сall-центр додзвонилося 900 тисяч чоловік. Якщо врахувати, що така ж активність збережеться, і в середньому кожна людина говоритиме з оператором по 5 хвилин, київська влада зможе заробити понад 20 мільйонів гривень.

Як повідомили в новому сall-центрі, він поки не приймає скарги, а займається виключно роздачею порад. Але надалі планує "вислуховувати" і платні скарги.

В існуючому поки безкоштовному сall-центрі (1551) розповіли, що дійсно з боку міських властей надійшла ініціатива про створення платної телефонної лінії. Там же повідомили, що дві телефонні лінії поки працюватимуть паралельно - безкоштовна прийматиме скарги на комунальні служби, платна - надавати консультації і заявки на певні види послуг. Серед них послуги ЖКГ, ритуальні, ветеринарні, медичні.

За словами депутата Київської міської ради від Блоку Віталія Кличка Дмитра Андрієвського, новий сall-центр повинен буде стягувати гроші за дзвінки, а також платити тим, хто повідомлятиме інформацію про сусідів, що здають житло в оренду або мають кондиціонери і супутникові антени.

"Причому за донос на сусідів центр платить 100 гривень за інформацію про антени і кондиціонери, по 200 - за адреси квартир, які здаються без сплати податків", - розповів виданню депутат.

Міністр з питань житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко не здивований новим виглядом заробітку мера столиці.

Проте міністр засумнівався в його законності, у зв"язку з чим збирається оскаржити дії влади Києва в Міністерстві внутрішніх справ.

"Я сьогодні зустрічатимуся з міністром внутрішніх справ і обов"язково обговорю це питання", - сказав Кучеренко.

Як повідомлялося, наступного тижня президент Віктор Ющенко заслухає звіт мера про стан справ у столиці. Для цього столичному градоначальникові Леоніду Черновецькому навіть доведеться перервати свою відпустку, яку він проводить в Ізраїлі.

Інформацію про те, що мер прилетить до Києва для зустрічі з президентом, підтвердили в оточенні Черновецького.

За словами глави Секретаріату президента Віктора Балоги, президент хоче почути від мера аналіз процесів в економічному і соціальному житті столиці. Зокрема, розповідати мерові доведеться про досі не прийнятий столичний бюджет, розвиток інфраструктури міста, відносини з малим і середнім бізнесом. "Ніякого популізму, проповідей і лірики — тільки аргументи. Застерігаю міські власті від спроб організувати псевдомітинги і псевдо — підтримки, це вже нікого не вражає", — заявив Балога. Він не виключив, що на зустріч можуть бути запрошені представники правоохоронних органів. У Секретаріаті говорять, що після звіту мера, президент може прийняти якесь рішення.

Крім того, вчора керівник столичної прокуратури Євген Блажівський звернувся до киян і заявив, що у випадку якщо працедавці примушують вас виходити на мітинг на підтримку мера, вам слід написати заяву в прокуратуру або звернутися за номером 524-82 61 або 527-72-60. Ймовірно, що у понеділок буде проведена і гаряча лінія комісією Верховної Ради, яка розслідує діяльність мера. Про час і порядок звернень громадян стане відомо пізніше.

За матеріалами Дело, Сегодня

Зараз ви читаєте новину «За доноси на сусідів Черновецький платитиме 200 грн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі