четвер, 31 травня 2007 12:51

За антисемітизм МАУП позбавлять держфінансування

Мер Києва Леонід Черновецький просить прем"єр-міністра Віктора Януковича припинити державне фінансування Міжрегіональної академії управління персоналом через поширення нею антисемітської літератури.

Черновецький вважає, що антисемітська література МАУП, де заперечуються переслідування євреїв фашистами в Україні, суперечить Міжнародній хартії прав людини.

Він підкреслив, що дії, спрямовані на розпалювання національної ворожнечі, неприпустимі, тим більше від установи, що фінансується з держбюджету.

Черновецький заявив, що кіоски МАУП, де продається антисемітська література, установлені в Києві незаконно, і Київська міська державна адміністрація має намір демонтувати їх.

У лютому 2006 року Блок "Наша Україна" обвинуватив Міжрегіональну академію управління персоналом в антисемітизмі за публікацію в номері підконтрольної МАУП "Української газети плюс" антисемітської статті за назвою "Міністр американської синагоги", що є агресивним випадом проти представників іншої національності.

На початку грудня 2005 року Президент Віктор Ющенко закликав МАУП припинити розпалювання міжнаціональної ворожнечі й зупинити публікації, які можна розцінити як антисемітські, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «За антисемітизм МАУП позбавлять держфінансування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі