пʼятниця, 01 серпня 2008 21:31

За $47 000 арабському шейху поміняли масло в машині

Арабський шейх відправив свій автомобіль Lamborghini Murcielago Lp640, вартість якого складає 190 000 фунтів стерлінгів (близько 380 000 доларів), з азіатського Катару в британську столицю Лондон - для того, щоб замінити в нім масло.

Технічне обслуговування авто в лондонській майстерні коштувало власникові 3 500 фунтів (порядку 7 000 доларів), а ось транспортування машини стало йому майже вшестеро дорожче - 20 000 фунтів або близько 40 000 доларів.

Представники Qatar Airlines, що здійснювали перевезення Lamborghini, підтвердили, що автомобіль проїхав загалом 10 400 кілометрів - це подорож з Катару до Англії і назад.

Такі дії арабського автовласника захисники навколишнього середовища назвали виявом егоцентричності. "Це справило на мене жахливе враження. Ще один приклад того, як багаті люди забруднюють планету своїми грошима", - говорить активістка екологічного руху Plane Stupid Джені Еванс.

Представник Міжнародної екологічної організації "Друзі Землі" Девід Прайс назвав вчинок шейха абсурдним і порадив йому наступного разу знайти місце для техобслуговування своєї машини де-небудь ближче до будинку.

Cаме цей Lamborghini Murcielago використовувався під час зйомок останнього фільму про Бетмана "Темний лицар".

Невідомо, скільки заплатив продюсер картини шейхові за зйомки автомобіля і чи платив взагалі, але гроші стрічка заробила вже чималі - тільки в північноамериканському прокаті вона за зборами поступається лише блокбастеру "Мумія-3 - Гробниця імператора драконів", повідомляє Telegraph

Зараз ви читаєте новину «За $47 000 арабському шейху поміняли масло в машині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі