вівторок, 05 лютого 2008 10:11

За 2007 рік при виконанні службових обов"язків загинуло 65 журналістів

 Щонайменше 65 журналістів загинули протягом 2007 року при виконанні службових обов"язків, що стало своєрідним рекордом за останні 13 років спостережень Комітету захисту журналістів (КЗЖ).

У щорічній доповіді КЗЖ під назвою Напади на ЗМІ йдеться, що 2006 року спостерігачі зафіксували 56 загиблих журналістів у світі. У 2007-му майже половина репортерів із загального числа жертв, 32 людини, загинули в Іраку.

Інші правозахисні організації, зокрема Репортери без меж, називають вищі цифри, проте КЗЖ наполягає, що застосовує найсуворішу методику підрахунку.

На другому місці за смертності журналістів у 2007 році опинилася Сомалі (7 осіб). По п"ять репортерів загинули торік у Пакистані і Шрі-Ланці, по двоє в Афганістані і Еритреї, і по одному на Гаїті і Палестинських територіях, у  Гондурасі, Киргизії, М"янмі, Непалі, Парагваї, Перу, Росії, Туреччині, Зімбабве і США.

Щодо обстановки в Росії, автори доповіді Напади на ЗМІ відзначають, що, за даними щорічного КЗЖ дослідження на 1 грудня 2007 року троє журналістів знаходилися за гратами, два журналісти за рік наклали на себе руки при загадкових обставинах, а "критично настроєні органи ЗМІ і неурядові організації піддавалися гонінням або зовсім закривалися".

"При Путині чотирнадцять журналістів було убито у прямому зв"язку з своєю професійною діяльністю, що ставить Росію на третє місце у списку найбільш небезпечних для преси країн світу", - наголошується у доповіді, повідомляє Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «За 2007 рік при виконанні службових обов"язків загинуло 65 журналістів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі