четвер, 03 січня 2008 14:11

За 2007 рік ООН втратила 42 співробітники в гарячих точках

У 2007 році під час виконання службових обов"язків в гарячих точках планети загинули щонайменше 42 співробітники Організації Об"єднаних Націй. При цьому 17 з них загинули в результаті серії терактів у Алжірі три тижні потому, повідомила профспілка співробітників ООН.

Смертельно небезпечними для "блакитних касок" і цивільних співробітників ООН виявилися відрядження в суданську провінцію Дарфур, Ліван і Афганістан, де вони ставали жертвами цілеспрямованих нападів, зокрема вибухів бомб.

Більшість подібних злочинів залишаються нерозкритими, констатував президент профспілки Стівен Кисамбура, що призвав держав-членів притягувати до відповідальності винних у цих "жахливих актах". "Дуже рідко їхні виконавці переслідуються в судовому порядку, що сприяє атмосфері безкарності", - сказав профспілковий лідер.

У колах ООН з тривогою вказують на поступальну динаміку злочинів проти міжнародних службовців. У 2006 році загинули 32 співробітники ООН, а роком раніше - 15. Зараз в різних частинах світу розгорнені 18 операцій з підтримки миру, а також 13 так званих польових місій і офісів ООН, у яких задіяно понад 100 тисяч військовослужбовців і цивільних осіб з десятків країн, передає ИТАР-ТАСС.
Зараз ви читаєте новину «За 2007 рік ООН втратила 42 співробітники в гарячих точках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі