Ексклюзиви
середа, 21 лютого 2007 12:22

За 13 років Євросоюз знизить викиди в атмосферу на 20%

Глави природоохоронних міністерств країн ЄС офіційно схвалили пропозицію Єврокомісії знизити викиди в атмосферу щонайменше на 20% до 2020 року. Точкою відліку послужать рівні викиду парникових газів 1990 року.

Більше того, на зустрічі у Брюсселі міністри Євросоюзу заявили, що мають намір зробити цю планку обов"язковою і навіть підняти її до 30%, якщо схожі зобов"язання по боротьбі з глобальним потеплінням візьмуть на себе інші промислово розвинені країни.

Але, як відзначив Зігмар Габріель, міністр з довкілля охорони головуючої у ЄС Німеччини, "як і раніше відкрито для обговорення розподіл цього глобального скорочення по країнах. До кожної з 27 держав союзу необхідний диференційований підхід".

І дійсно, якщо всі загалом згодні з цими цифрами, які є найбільш амбітним у світі планом боротьби з глобальним потеплінням, в деталях позиції країн розходяться.

Так, нові члени ЄС, зокрема, Угорщина і Польща з їхніми високими темпами промислового росту заперечують проти обов"язкового характеру встановлених норм.

А Швеція і Данія, навпаки, вважають, що планку потрібно відразу встановити на рівні 30%.

Міністри також підтримали пропозицію комісії довести частку біопалива в загальному об"ємі використовуваного в ЄС бензину і дизеля до 10% і поновлюваних енергій в загальному енергоспоживанні - до 20%, все це до 2020 року.

Схожі ініціативи, інколи з випередженням європейських, вже приймаються в світі: так, Палата представників США схвалила закон про пріоритетний розвиток біопаливних проектів і необхідних для цього інфраструктур, повідомляє EuroNews.

Зараз ви читаєте новину «За 13 років Євросоюз знизить викиди в атмосферу на 20%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути