середа, 02 березня 2011 15:28

З їдальні Верховної ради зникла гречка

З їдальні Верховної ради зникла гречка

У їдальні Верховної ради з прейскуранту зникла гречка, яка раніше складала невід'ємну частину депутатського меню. За даними парламентських журналістів, серед гарнірів залишились тільки смажена картопля та рис.

Як відомо, останнім часом у магазинах значно подорожчала гречана крупа і борошно. Внаслідок підвищення попиту ці продукти почали зникати з полиць.

Втім, міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк запевняє, що в Україні немає дефіциту продуктів харчування.

"До речі, якщо гречка у нас сьогодні коштує від 14 до 20 грн, то в Білорусі - 44 грн, у Росії - 60 грн. Масло вершкове, хліб дорожчі, ніж у нас, і в Росії, і в Білорусі. Це означає, що жодного дефіциту на продукти харчування у нас в країні немає", - заявив міністр 2 березня.

Водночас, уряд домовився з Китаєм про купівлю 20 тисяч тонн гречаної крупи. Першу партію китайської гречки привезуть до України 20-22 березня.

Китайська гречка відрізняється від нашої - вона дрібніша і трохи інша на смак. В уряді кажуть, що в роздрібі імпортна гречка буде продаватися по 14 грн.

Зараз ви читаєте новину «З їдальні Верховної ради зникла гречка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі