понеділок, 08 лютого 2021 13:28

З українських паспортів приберуть штамп про прописку

З українських паспортів приберуть штамп про прописку
Понад 1 млн українців не мають прописки. Фото: pixabay.com

Із 1 вересня в Україні хочуть скасувати паперові документи. Законопроєкт, який заборонить чиновникам вимагати паперові довідки, уже розробляють.

У квітні 2021 року планують запустити напівдекларативну послугу е-прописки та скасувати штамп про місце реєстрації у паспорті, повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, передає "Україна 24".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У додатку "Дія" з'являться нові опції

"Понад 1 мільйон українців не мають прописки навіть у паспорті. Кожен 3-й українець проживає не за місцем реєстрації. Тому що процедура складна, треба витратити багато часу, аби отримати цю послугу. Ми прибираємо штамп у паспорті, який є на сьогодні та спрощуємо цю процедуру. Чиновники не матимуть права вимагати цей штамп або довідку, коли ми повноцінно запустимо послугу. Буде запис в реєстрі про те, де проживає конкретна людина. І це вже завдання не людини, а чиновника - зайти в цей реєстр і перевірити, де проживає людина", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Електронні вибори в Україні: назвали умову проведення

Постанову "Про реалізацію експерименту з електронної фіксації зміни місця реєстрації українців" прийняли 28 грудня. За словами Федорова, папірець з пропискою - це показник неефективної держави.

Зараз ви читаєте новину «З українських паспортів приберуть штамп про прописку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі