вівторок, 15 квітня 2008 13:47

З України видворили турецьких браконьєрів

Турецьку рибальську шхуну, затриману 4 квітня нинішнього року за незаконний промисел у Чорному морі, видворили з України.

Як повідомили у Відділі з питань взаємодії із ЗМІ та зв"язків з громадськістю Державної прикордонної служби України, сплативши штраф у розмірі близько 47 тисяч гривень, капітан рибальського судна "Осгур" (прапор Туреччини) направив шхуну до турецьких берегів.

Як повідомлялося, 4 квітня корабель Морської охорони "Поділля" за 50 миль на південний схід від острова Зміїний у виключній економічній зоні України виявив рибальське судно "Осгур". Після подачі відповідних сигналів про зупинку шхуна зупинилася і на неї висадилася оглядова група. Рибальське судно з 4 членами екіпажу та капітаном приписане до порту Стамбула. У трюмах судна наразі виявлено два браконьєрські трали та запаси сухого льоду. Риби на борту не знайдено.

Майже рік тому в цьому ж районі корабель морської охорони "Буковина" вже затримував за незаконний рибний промисел турецьке судне "Буюк-Осгур" того самого судовласника, що і "Осгур".

Тоді на борту було виявлено 380 кілограмів камбали-калкану, сітки та сухий лід. Після судового рішення та сплати капітаном 125 тис. грн. штрафу й відшкодування збитків порушника було видворено за межі економзони, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «З України видворили турецьких браконьєрів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі