пʼятниця, 29 лютого 2008 10:38

З початку року в Тернополі собаки покусали 75 людей

У Тернопільський міський травмопункт выд початку року звернулися 75 осіб, яких покусали собаки.

Як повідомив головний лікар міського травмопункту Віктор Кміта в інтерв"ю в п"ятницю, переважна більшість тих, що звернулися, постраждали від нападу бродячих собак.

З потепленням на вулицях Тернополя збільшилася кількість бродячих собак. Проте в мерії немає чіткого рішення боротьби з ними.

За словами радника міського голови Олега Соколовського, притулок, в якому стерилізуватимуть бродячих собак, відкриється тільки наприкінці року. А знищувати таких тварин – незаконно, їх можна лише ізолювати.

"Пристрелити собаку може тільки міліціонер, та й то у випадку, якщо вона поводиться агресивно. Також у разі епідемії сказу спеціальна бригада відстрілює кілька тварин – для вимірів. В інших випадках чіпати собак закон забороняє", – сказав О.Соколовський.

"Коли людину кусає домашній собака, лікувати простіше. Тому що тоді ми можемо взяти тварину під нагляд і з"ясувати, хвора вона на сказ чи ні. А бродячі тварини відразу тікають. Тому доводиться проводити двотижневий курс лікування, при якому роблять чотири ін"єкції вакцини в живіт. Таку вакцинацію в травмопункте роблять безкоштовно", – розповів головлікар.

У 2007 році в Тернополі від укусів собак постраждало 480 людей, повідомляє Интерфакс-Украина.

Зараз ви читаєте новину «З початку року в Тернополі собаки покусали 75 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі