вівторок, 30 червня 2020 05:12

З початку року смертність серед людей 65+ зросла - МОЗ

З початку року смертність серед людей 65+ зросла - МОЗ
МОЗ повідомило про ріст смертності. Фото: Укрінформ

З 2019 року Україна бере участь в європейському проекті моніторингу надлишкової смертності EuroMOMO, щоб приймати певні дій в сфері громадського здоров'я.

В рамках проекту було визначено рівень надлишкової смертності в країні за останні роки, повідомив в Facebook Центр громадського здоров'я.

Моніторинг смертності є ключовим під час епідемії грипу або пандемій. Його використовують, щоб прийняти рішення про використання противірусних препаратів і вакцин.

Для України, використовуючи дані смертності від усіх причин за останні три роки, підрахували базові рівні смертності, перевищення яких розцінюється як надмірна смертність.

Відповідно до звітів проекту EuroMOMO:

в січні 2017 року і січня 2019 в Україні спостерігалася надмірна смертність серед всіх вікових груп;

відзначається збільшення кількості смертей в Україні з початку 2020 року серед людей старше 65 років.

Можна припустити, що причиною надмірної кількості смертей у віковій групі 65-74 років з початку 2020 року міг бути грип.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пандемія коронавірусу прискорюється - ВООЗ

Модель EuroMOMO аналізує дані смертності з 24 країн, які надходять щотижня в штаб-квартиру проекту - Державний інститут сироваток в Копенгагені (Данія) .В цих даних вказується число смертей від усіх причин в тому чи іншому віковому діапазоні. Потім інформацію обробляють з використанням епідеміологічних і статистичних методів, щоб вивчити частку інфекційних і неінфекційних хвороб в смертності.

Зараз ви читаєте новину «З початку року смертність серед людей 65+ зросла - МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі