понеділок, 04 серпня 2008 10:46

З Південної Осетії евакуювали ще 800 чоловік

З Цхинвалі виїхала ще одна автоколона з місцевими жителями - жінками і дітьми, яких евакуювали із зони конфлікту, повідомляє РІА Новости. Їх розмістять в оздоровчих таборах і санаторіях Північної Осетії. У автобусах і легкових автомобілях цим ранком з Південної Осетії було вивезено близько 800 чоловік.

Евакуація почалася 2 серпня, після чергового загострення обстановки в зоні конфлікту. 3 серпня з території невизнаної республіки було вивезено близько 600 дітей. Повідомлялося, що регіон покидають жителі як осетинських, так і грузинських сіл.

Нагадаємо, що з вечора 1 серпня в невизнаній республіці неодноразово відбувалися перестрілки. В результаті з обох сторони були поранені більше 20 чоловік, шість чоловік загинули. Кожна із сторін - грузинська і південноосетинська - заявила, що її супротивники першими відкрили вогонь.

У Цхинвалі стверджують, що до адміністративного кордону невизнаної республіки стягуються грузинські війська. У Тбілісі цю інформацію спростовують і, у свою чергу, звинувачують "сепаратистів" в навмисному загостренні обстановки. Грузинський держміністр з питань реінтеграції Темур Якобашвілі, якого цитує ІА "Новости-Грузия", заявив, що Грузію в черговий раз "намагаються залучити у військову конфронтацію".

Зараз ви читаєте новину «З Південної Осетії евакуювали ще 800 чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі