четвер, 06 березня 2008 16:58

З музею Макаренка зникло більше 1500 цінних експонатів

У музеї педагога Антона Макаренка в Кременчуці Полтавської області виявили зникнення більш як півтори тисячі експонатів.

Як повідомили у міському управлінні міліції Кременчука, "на даний момент у музеї не знайдено 1659 одиниць музейних предметів основного фонду".

За їхніми даними, з музею Антона Макаренка зникли кришки золотого годинника, фотоматеріали. Не виявлено в музеї і нагороди, виготовлені з дорогоцінних металів. Зокрема медалі "За бойові заслуги", ордени Слави і Вітчизняної війни, що належать вихованцям Антона Макаренка – Леваді і Лазареву.

З бібліотеки музею зникло 128 книжок з особистої бібліотеки педагога. Деякі з них датовані ХVIII сторіччям, як, наприклад, книга "Літописець", видана в 1781 році, та "Історичні монографії і спадщина Миколи Костомарова" 1867 року видання.

Як зазначили у міськуправлінні міліції, "на збір матеріалів оперуповноваженим дається десять діб". "Потім справу буде направлено до слідчого відділу міськуправління міліції або до прокуратури, де вирішуватимуть, порушувати чи ні кримінальну справу і відносно кого. Зараз ведеться робота щодо пошуку зниклих експонатів", – повідомив представник міліції, сообщает УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «З музею Макаренка зникло більше 1500 цінних експонатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі